TIGA ORANG TALI BARUT SUDAH DIPECAT DARI UMNO....PADAN MUKA BILA SUDAH KAYA RAYA

Sebelum ini tiga veteran yang lantang bersuara disebalik agenda bersama PPBM telah diberi amaran akhirnya telah dipecat. Mereka yang digelarkan tali baru sebenarnya yang telah cuba merosakan institusi UMNO seharusnya dipecat dari awal lagi.

TIGA veteran UMNO yang juga bekas menteri iaitu Tan Sri Rafidah Aziz, Tun Daim Zainuddin dan Tan Sri Dr Rais Yatim secara rasmi digugurkan sebagai ahli UMNO berkuatkuasa semalam susulan sokongan mereka terhadap pembangkang dan mengeluarkan kenyataan menghentam parti.

Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor, berkata beliau sudah menandatangani surat pengguguran keahlian mereka semalam selepas mendapat bukti kukuh sokongan mereka terhadap pembangkang dan membuat kenyataan menghentam parti.

Rafidah Aziz, Rais Yatim dan Daim Zainudin antara yang dianggap tali baru dalam mencemarkan nama UMNO dan cubaan menyokong Pakatan Pembangkang semakin jelas ternyata apabila drama sandiwara mereka dapat satu pentas bersama pemimpin Pakatan Harapan.

Mereka sebagai veteran seharusnya menjadi contoh kepada generasi baru bukannya menjadi tali barut sebegini.Mokhzani yang dikhabarkan sudah mulai dipentas ceramah pembangkang bilah hendak dipecat pulak?

Tali barut sebegini tidak layak untuk bersama UMNO kerana UMNO satu parti keramat dengan perjuangan yang suci.
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment