Pengacau undi: PAS bidas Azmin sombong, angkuh

SHAH ALAM: PAS membidas sebagai sombong dan angkuh kenyataan Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Azmin Ali yang menyifatkan parti politik selain BN dan PH sebagai “pengacau undi” pada musim PRU14 ini.
 
Walaupun tidak menyatakan secara jelas, dalam ceramahnya semalam, Menteri Besar Selangor itu ternyata merujuk kepada PAS kerana parti itu tidak mampu mewujudkan kerajaan sekalipun memenangi beberapa kerusi parlimen pada PRU14.
 
"Ini adalah satu kenyataan yang angkuh dan sombong sekiranya datang daripada beliau. Tunggu sehingga pilihanraya. Katanya menghormati pilihan rakyat,” kata Pesuruhjaya PAS Selangor, Sallehen Mukhyi, hari ini.
 
"Bagaimana dia boleh menentukan sesuatu keputusan menang atau kalah sedangkan pilihanraya masih lagi (belum berlangsung) dan akan berlaku pada beberapa hari lagi," ujarnya.
 
Sallehen berpendapat kenyataan yang dibuat oleh Azmin Ali menggambarkan ketakutan dan kebimbingan serta tidak yakin dengan kekuatan jentera Pakatan Harapan untuk membentuk kerajaan.
 
Menurutnya, sekiranya Azmin tidak yakin akan menang pada pilihan raya kali ini, beliau tidak perlu meletakkan liabiliti kepada parti lain kerana ia menggambarkan pakatan itu tidak mampu membentuk kerajaan.
 
"Sebenarnya bagi saya, apa yang lahir daripada Azmin ini menggambarkan ketakutan dan kebimbangan.
 
"Kalau kenyataan ini keluar dan dia rasa terganggu, makanya ini menunjukkan tidak ada satu kekuatan jentera kerana dia tidak yakin Pakatan Harapan akan menang apatah lagi membentuk kerajaan.
 
"Jadi, akhirnya jika dia tidak yakin boleh bentuk kerajaan maka dia meletakkan liabiliti itu pada parti lain," tambahnya.

Comments

Popular posts from this blog

'Saya Tak Boleh Hidup di Malaysia Jika Hudud Dilaksanakan' - Marina Mahathir

Wajib Baca....8 perkara Lee Kuan Yew akan lakukan jika memerintah Malaysia