DI LUAR LOGO PKR DI DALAM PENUH AGENDA DAP

PRU14 kali ini melihat kesatuan pakatan pembangkang menggunakan hanya satu logo iaitu logo PKR menampakan seperti wujud agenda tersembunyi bagi memperoleh sesuatu.

Sentimen Melayu yang tidak boleh menerima DAP selepas tragedi 13 Mei 1969 memperlihat PKR sedang diperkudakan untuk mendapat sokongan orang melayu terhadap pakatan pembangkang.

Selain itu, percanggahan ideologi Kit Siang dan Mahathir sebelum ini juga diperlihatkan satu cubaan DAP untuk mendapatkan kerjasama melalui mendagangkan logo PKR walaupun peristiwa mata lebam 20 tahun lalu yang masih belum terpadam.

Mengapa juga sehingga ke hari ini hanya DAP yang mengumumkan calon menteri bayangan mereka sedangkan kapal mereka dikemudi PKR?

Adakah DAP sebenarnya sudah menakluki PKR sebagai pemilik utama? Mahathir dan Wan Azizah hanya watak sampingan sahaja?

Segala persoalan seperti jelas DAP yang mengemudi terpancar dalam kekalutan pakatan pembangkang itu. Dalam kempen sepanjang PRU ini tidak kelihatan agenda bumiputera dan agama Islam walaupun ada rakan PAN bersama mereka yang asal dari pecahan PAS.
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment