PPBM parti huru-hara tanpa asas kukuh - Anina

SHAH ALAM: Tindakan seorang pemimpin PPBM Melaka bertanding sebagai ahli Bebas di DUN Ayer Molek semalam hanya memperkuatkan tanggapan parti itu huru-hara kata bekas pengasasnya, Anina Saadudin.
 
"Ianya (pertubuhan PPBM) secara huru-hara dan dibentuk secara tidak sengaja selepas Muhyidin dan Mukhriz hilang jawatan maka sebab pertubuhannya juga sudah huru-hara."
 
"Dia juga berhadapan dengan krisis perlembagaan dan gabungan antara PKR, DAP, AMANAH dan PPBM itu juga bukan dibentuk atas satu asas yang kukuh," ujarnya.
 
Anina berkata, isu ahli PPBM bertanding dalam parti Bebas atau parti lain bukan sesuatu yang pelik kerana ianya berlaku di merata-rata tempat di Malaysia.
 
"Isu ini bukan hanya berlaku di Ayer Molek sahaja, perbalahan daripada ahli PPBM berkenaan dengan pembahagian kerusi ini berlaku di merata-rata tempat dan di kawasan saya di Langkawi juga begitu.
 
"Kalau kamu tengok balik apa yang saya terangkan kepada kamu dari awal maka kamu boleh nampak kenapa pada akhirnya semua menjadi kacau bilau," kata beliau lagi
 
Semalam, Naib Ketua Bahagian PPBM Hang Tuah Jaya Prof Madya Dr Kamarolzaman Mohd Jidi disahkan bertanding sebagai calon Bebas di DUN Ayer Molek kerana kecewa tidak dicalonkan di kawasan itu walaupun mendakwa sudah dijanjikan demikian oleh pucuk pimpinan.
 
Presiden PPBM, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengesahkan bahawa anggota PPBM yang bertanding sebagai calon Bebas pada PRU14 akan dipecat daripada parti kerana mengkhianati perjuangan parti.

Comments

Popular posts from this blog

Elakkan Ditipu Oleh Penjual Tayar Kereta, Anda WAJIB Tahu Maksud Kod Pada Tayar

Sebarkan Agenda Tersembunyi DAP Yang Melayu Tidak Tahu Langsung

RUPANYA RAMAI YANG SALAH MANDI WAJIB, INI CARA MANDI WAJIB YANG BETUL