SYED SADDIQ BERCAKAP KOSONG ADA HATI MAHU TAWAN MUAR

Syed Saddiq bercakap seperti Tong “Sampah’’ bercakap tak serupa bikin ada hati mahu mencabar penyandang kerusi Parlimen Muar selama tiga penggal, Razali Ibrahim yang juga seorang Timbalan Menteri kononnya dirinya akan berlawan dan menjadi calon Pakatan Harapan di Muar yang kini kawasan berkenaan disandang oleh Razali.

Sungguh kelakar dan menggelikan hati apabila Syed Saddiq bercita-cita besar mahu tawan Muar kerana kita tahu apa yang dirinya katakana selama ini cakap tak serupa bikin macam tong sampah yang hanya mampu memburukkan memfitnah Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak. Kononnya rakyat menderita di bawah kepimpinan dan pentadbiran Najib seperti kos sara hidup semakin tinggi, isu 1MDB, dan lain-lain lagi.

Sebelum mahu menjadi calon Syed Saddiq seharusnya belajar bercakap berdasarkan fakta, hakikatnya kerajaan sentiasa terus membantu rakyat menangani kos sara hidup dengan pemberian BRIM, memperkenalkan Kedai Rakyat 1 Malaysia, Klinik 1 Malaysia, Baucer Buku 1 Malaysia, Bantuan Persekolahan dan lain-lain program bagi membantu golongan yang berpendapatan sederhana dan rendah.

Kalau kita dapat melihat pelbagai langkah dan bantuan yang kerajaan sediakan untuk membantu rakyat mengatasi masalah kos sara hidup, Ada sesetengah itu tidak mampu membeli kereta, tetapi sanggup berhutang piutang membeli kereta-kereta mahal, ada juga yang pakai smartphone mahal-mahal. Mereka yang bersikap sebeginilah kena ukur baju di badan sendiri dulu.

Syed Saddiq dan parti pembangkang lain apa yang mereka tahu?Syed Saddiq macam tin kosong tahu ke langkah yang kerajaan perkenalkan untuk kurangkan kos sara hidup? Kembalikan subsidi minyak? Kawal harga barangan dan tambah subsidi pukal yang menguntungkan dan mengkayakan orang kaya dan peniaga?

Kesimpulannya setakat cakap macam tin kosong, kononnya mahu mengajar orang berdebat adalah lebih Syed Saddiq berdiam diri. Kalau tak pandai berpolitik buat cara tak pandai berpolitik. Kalau benar Syed Saddiq mahu berpolitik turun padang jumpa rakyat, atasi masalah rakyat bukan berdebat atas pentas!!!
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment