AMANAH dah boleh masuk bertanding!Kuatnya DAP Beri Sokongan Pada PAN

DAPSY mendesak supaya AMANAH dipilih menjadi wakil Pakatan Harapan sebagai calon PRK Parlimen Sungai Besar dan Kuala Kangsar pada 18 Jun ini, menentang PAS.

“Memandangkan PAS menolak semua kemungkinan mengelak pertandingan tiga penjuru antar BN, PAS dan PH, dan nampaknya akan mengalah kepada UMNO untuk menang, Pakatan Harapan perlu meletakkan calon terbaik untuk menewaskan calon BN,” kata Ketua DAPSY Wong Kah Woh.

ADUN Canning itu berkata ini akan jadi PRK pertama di Semenanjung Malaysia yang ditandingi Pakatan Harapan selepas penubuhannya tahun ini.

“AMANAH membuktikan semangat dan reputasi mereka dalam memperjuangkan isu rakyat, menyelamatkan Malaysia daripada bankrap,” kata Kah Woh merujuk kepada kontroversi 1MDB dan ‘derma politik’ RM2.6 bilion.

Sebagai rakan dalam Pakatan Harapan, amat penting kita memastikan AMANAH berkembang dan menjadi parti yang mampu mencabar UMNO dan BN pada PRU14,” katanya.

Kah Woh berkata calon PAS di Kuala Kangsar pada 1999, 2004 dan 2008 ialah Asmuni Awi, Mohd Nizar Jamaluddin dan Khairuddin Abdul Malim, yang semuanya sudah meninggalkan PAS untuk bersama AMANAH dan Pakatan Harapan.

“Sudah menjadi tanggungjawab kita untuk menunjukkan Pakatan Harapan mampu menggantikan BN pada PRU14,” katanya.

DAPSY akan bekerjasama dengan Pemuda AMANAH dan PKR pada kedua-dua PRK itu.

Jentera parti DAPSY dari Penang, Kedah, Perak, Pahang dan Sabah akan membantu kempen di Kuala Kangsar, sementara jentera dari Selangor, Kuala Lumpur, Negeri Sembilan, Melaka, Johor dan Sarawak akan berkempen di Sungai Besar.

Comments

Popular posts from this blog

'Saya Tak Boleh Hidup di Malaysia Jika Hudud Dilaksanakan' - Marina Mahathir

Wajib Baca....8 perkara Lee Kuan Yew akan lakukan jika memerintah Malaysia