‘RAFIZI KAKI PENIPU, MESTI DIBERI PENGAJARAN’

SEREMBAN – Calon Barisan Nasional (BN) Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin akan mengambil tindakan undang-undang terhadap Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli yang menuduh beliau bertanggungjawab sehingga menyebabkan calon PKR, Dr. S. Streram gagal masuk ke pusat penamaan calon semalam.

Katanya, peguamnya sedang menyiapkan surat tuntutan terhadap Rafizi yang dijangka siap dalam tempoh dua hari.“Tuduhan seperti ini tidak boleh dibiarkan begitu saja tanpa diberi penjelasan.

“Rafizi ini kaki penipu dan kita mesti beri pengajaran yang serius kepadanya kali ini,” katanya kepada para pemberita selepas Majlis Penerangan Isu Semasa 1MDB di Senawang dekat sini sebentar tadi.

Rafizi menerusi kenyataan di media sosial mendakwa Khairy dan Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Hasan yang juga calon BN di DUN Rantau bersekongkol dan bertanggungjawab menyebabkan Streram gagal mengemukakan borang pencalonan bagi Pilihan Raya Umum Ke-14.

Streram yang tidak memiliki pas perakuan calon daripada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) gagal memasuki pusat penamaan di Dewan Seri Rembau sekali gus Mohamad disiytiharkan menang tanpa bertanding di DUN berkenaan.

– UTUSAN ONLINE

Comments

Popular posts from this blog

'Saya Tak Boleh Hidup di Malaysia Jika Hudud Dilaksanakan' - Marina Mahathir

Apa itu GST?? Apa pula SST?Mari Baca Dulu.....

Wajib Baca....8 perkara Lee Kuan Yew akan lakukan jika memerintah Malaysia