51% CALON MUKA BARU DITAMPILKAN BARISAN NASIONAL UNTUK PRU14

Tujuh negeri sudah umumkan senarai calon Barisan Nasional. Terengganu, Selangor, Johor, Kelantan, Negeri Sembilan, Melaka dan Sarawak sudah selesai nama calon.

Sejumlah 368 orang calon sudah diumumkan Barisan Nasional untuk 124 kerusi parlimen dan 253 kerusi DUN di tujuh negeri tersebut.

Daripada 368 orang calon ini, sejumlah 188 orang adalah calon muka baru yang ditampilkan Barisan Nasional. 51% calon yang sudah diumumkan BN adalah calon muka baru.

Di Selangor 57 muka baru ditampilkan di 14 kerusi Parlimen dan 43 kerusi DUN. Di Johor, 36 muka baru ditampilkan. Di Kelantan, 30 calon muka baru ditampilkan.

Di Sarawak, sejumlah 15 calon muka baru ditampilkan dari 31 kerusi parlimen yang ditandingi BN. Di Terengganu, 18 orang calon baru ditampilkan termasuklah Tengku Asmadi, pakar motivasi keluarga di kerusi parlimen Kuala Nerus.

Di Negeri Sembilan, BN tampilkan 22 calon muka baru. Salah seorangnya adalah Ustaz Syamsul Debat yang sering keluar dalam TV Al Hijrah. Manakala di Selangor, 13 orang calon dari golongan profesional, 6 orang ahli akademik, 6 orang penjawat awam dan 2 orang bekas pegawai tentera ditampilkan BN.

Daripada tujuh negeri, 124 parlimen dan 253 kerusi DUN, Barisan Nasional tampilkan 51% calon muka baru untuk PRU14. Amat berbeza sekali dengan pembangkang yang dipimpin oleh calon 93 tahun, calon lompat kawasan dan calon yang hilang dari kawasan dalam PRU14.

Rakyat perlu memilih BN pada 9 Mei 2018 nanti. #BersamBN #HebatkanNegaraku #DahulukanRakyat.
Post a Comment

Popular posts from this blog

'Saya Tak Boleh Hidup di Malaysia Jika Hudud Dilaksanakan' - Marina Mahathir

Apa itu GST?? Apa pula SST?Mari Baca Dulu.....

Wajib Baca....8 perkara Lee Kuan Yew akan lakukan jika memerintah Malaysia