Macai Baca Dan Hadamkan....Sebagai Pengajaran Pada Semua

Mari kita renungkan sejenak keadaan yang menimpa Mesir tak lama dulu, yang kini telahpun berlaku keatas Qatar dan mungkin akan berlaku di negara kita...
Muammar bukanlah seorang yang sempurna, tetapi Libya menjadi huru-hara selepas kematian Gaddafi...

Ramalan Muamar Gaddafi:
"Saya tidak akan pergi ke dalam pembuangan ke mana-mana negara asing. Saya dilahirkan di sini di Libya, dan saya akan mati di sini. Negara ini adalah sebuah padang tandus, dan saya menukarnya menjadi hutan, di mana segala-galanya boleh berkembang. Tiada siapa yang cinta tanah ini lebih lebih daripada rakyatnya. Jika Eropah dan Amerika memberitahu anda bahawa mereka suka anda, berhati-hati. Mereka suka kekayaan tanah anda. Minyak dan bukan rakyat. Mereka membantu anda untuk melawan terhadap saya tetapi, ia akan menjadi lebih bijak untuk anda untuk melawan mereka kerana anda berjuang terhadap masa depan dan kemajuan anda. Mesej saya kepada kamu dan semua penduduk Libya, mereka membantu anda untuk membunuh saya tetapi anda akan membayar harga kerana anda akan menderita. Dan mesej saya kepada anda Amerika dan Eropah, anda akan membunuh saya, tetapi bersedia untuk melawan KEGANASAN tidak pernah berakhir!!. .Sebelum anda sedar kejahilan anda, pengganas akan memukul anda di depan pintu anda. "...

Col Gaddafi pernah memberitahu kerajaan Nigeria iaitu British membahagikan Nigeria kepada dua, supaya Hausa / Fulani (Muslim), Yoruba (Kristian) dan Biafrans / Igbo, boleh hidup sebagai negara-negara jiran.

Mari kita perhatikan 16 SEBAB MENGAPA
COL. Gaddafi telah dibunuh:-

1. Tiada bil elektrik di Libya, elektrik percuma untuk semua rakyatnya.

2. Tidak ada faedah ke atas pinjaman, bank-bank di Libya adalah milik negara dan pinjaman yang diberikan kepada semua rakyat adalah pada faedah 0% oleh undang-undang.

3. Home dianggap sebagai hak asasi manusia di Libya. Gaddafi berikrar bahawa ibu bapanya tidak akan mendapat sebuah rumah sehingga semua orang di Libya mempunyai
rumah.

4. Semua pasangan pengantin di Libya menerima $ 60,000 Dinar (US $ 50,000) daripada kerajaan untuk membeli pangsapuri pertama mereka.

5. Pendidikan dan rawatan perubatan adalah percuma di Libya. Sebelum Gaddafi, hanya 25% daripada rakyat Libya telah celik. Hari ini semasa zaman kegemilangannya, angka itu telah mencecah 83%.

6. Libya mengambil pertanian sebagai kerjaya, mereka menerima tanah ladang, sebuah rumah pertanian, peralatan, benih dan ternakan untuk kerja permulaan ladang mereka - semuanya percuma!

7. Jika rakyat Libya tidak dapat mencari pendidikan atau kemudahan perubatan yang mereka perlukan di Libya, kerajaan dibiayai mereka untuk pergi ke luar negara untuk itu.

8. Gaddafi Libya, jika seorang Libya membeli sebuah kereta, kerajaan subsidi 50% harga.

9. Harga petrol di Libya ialah $ 0. 14 per liter.

10. Libya tidak mempunyai hutang luar negeri dan rizabnya berjumlah $ 150 bilion - kini dibekukan di peringkat global.

11. Jika Libya tidak dapat untuk mendapatkan pekerjaan selepas tamat pengajian, kerajaan akan membayar gaji purata profesion seolah-olah dia bekerja sehingga pekerjaan ditemui.

12. Sebahagian daripada jualan minyak Libya dikreditkan terus ke akaun bank semua rakyat Libya.

13. Seorang ibu yang melahirkan anak berusia bawah Gaddafi, menerima AS $ 5,000 sebagai manfaat kanak-kanak terlebih dahulu.

14. 4 buku roti di Libya dibayar dengan harga kos $ 0.15

15. 25% daripada rakyat Libya mempunyai ijazah universiti

16. Gaddafi melaksanakan projek yang terbesar di dunia dalam sektor pengairan, yang dikenali sebagai Projek Sungai Buatan Manusia Terbesar di Dunia, untuk membuat air sedia ada di seluruh negara padang pasir...

Jika ini dipanggil pemimpin atau kerajaan "Diktator", saya tertanya-tanya apa jenis Kepimpinan yang dipraktikan oleh sebuah negara Demokrasi?? !!....Renung2kan lah...
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment