UNGKAPAN NIK ABDUH BUATKAN KIT SIANG TRAUMA

Nampak gayanya, kegagalan demi kegagalan berterusan melanda Si Apek Kit Siang ni untuk menghalang pembentangan RUU 355 yang dicadangkan oleh Presiden PAS tu sebelum ini.

Keadaan itu membuatkan Si Apek Kit Siang tu mula meroyan tak tentu arah dan membangkitkan persoalan demi persoalan berkaitan dengan pembentangan yang telah dibuat oleh Hadi Awang itu.

Antara lain Si Apek Kit Siang tu cuba menimbulkan spekulasi kononnya Speaker Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin memberikan keistimewaan kepada Hadi Awang untuk buat pembentangan.

Namun perkara itu jelas hanya sekadar andaian Si Apek Kit Siang yang dah nyanyuk itu sahaja kerana ianya sudah pun dijelaskan kepada dia sebelum Ahli Parlimen Marang itu buat pembentangan.

Mungkin penjelasan yang dibuat oleh Tan Sri Speaker itu tidak cukup jelas buat Kit Siang kerana usia dia yang dah semakin meningkat dan menyebabkan pendengaran dia pun semakin berkurangan.

Jadi, jangan pulak Si Apek Kit Siang tu terus hilang akal atau diserang penyakit jantung selepas dia membaca kenyataan yang dibuat oleh Ketua Pemuda PAS ni. Takut ada pulak kerusi Parlimen yang kosong nanti.

Dalam kenyataan yang dibuat semalam, Ketua Pemuda PAS ini mengucapkan tahniah kepada Tan Sri Speaker kerana memberi kebenaran kepada Presiden PAS untuk buat pembentangan.
“Semoga Allah memberi ganjaran tertinggi kepada Tan Sri Speaker Dewan Rakyat di atas ketulusan, keberanian dan kecekalannya berhadapan kesukaran membenarkan usul persendirian (Ahli Parlimen) Marang dibentangkan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.
Tapi jangan terkejut pulak kalau bukan Si Apek Kit Siang tu yang masuk hospital selepas dia baca kenyataan Nik Abduh ni. Takut ada pulak Ahli Parlimen Islam dari kalangan puak Pakatan Haprak tu yang meroyan macam orang kena sampuk Setan!!! Hahaha!!!
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment