RAFIZI RAMLI REKA CERITA DIA ADA BUKTI DUIT 1MDB TELAH DIMASUKKAN KE AKAUN INDIVIDU YANG RAPAT DENGAN PAS!!!

Dalam usaha untuk menggertak dan mengganggu pembentangan RUU355, Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli membuat dakwaan, kononnya dia mempunyai bukti terdapat individu yang rapat dengan PAS telah menerima dana daripada 1MDB. Malah menurut Naib Presiden PKR itu, wang tersebut mengalir dari akaun bank Perdana Menteri, Najib Abdul Razak.

Rafizi Ramli cukup terkenal dengan pembohongannya memandangkan hampir semua dakwaan sensasinya termasuklah melibatkan 1MDB, bukan sahaja tidak tepat bahkan fitnah semata-mata. Antara sensasi paling terkenal dan masih lagi digunapakai oleh para penyokong Pakatan adalah CINCIN RM24 JUTA walaupun Rafizi Ramli ketika di mahkamah memberitahu, DIA HANYA BERGURAU dan Perdana Menteri serta isteri perlu menerima gurauan.

Dalam sidang media di Parlimen hari ini, Rafizi seperti biasa, mencabar Presiden PAS untuk menjawab perkara yang dibangkitkannya.

"Saya hendak tanya Hadi, sama ada dia yakin tiada... wang dari akaun Najib mengalir kepada individu yang rapat dengan PAS," katanya.

Tidak sahaja penafian, tetapi siasatan oleh pelbagai agensi termasuklah SPRM, PDRM, PAC, Ketua Audit Negara bahkan agensi-agensi dari luar negara termasuklah Peguam Negara Switzerland tidak menemui sebarang bukti atau fakta dana awam (1MDB) telah digunakan untuk kepentingan peribadi.

Sebelum Rafizi, bekas Naib Presiden PAS yang kini merupakan ADUN Salor, Husam Musa mendakwa berlaku pemindahan dana sebanyak RM90 juta dari akaun Najib di Affin Bank kepada PAS.

Dakwaan Rafizi Ramli itu, dinafikan oleh Setiausaha Agung PAS, Takiyuddin Hassan.

Menurutnya, sekiranya ada dana-dana luar yang disalurkan kepada parti itu, sudah tentu dia mengetahuinya. Setakat yang diketahuinya, PAS tidak menerima sebarang dana daripada sesiapa.

"Saya tidak ada maklumat dan tidak apa-apa pengetahuan langsung (mengenai dana 1MDB)," kata Takiyuddin.

Menurut Takiyuddin, Rafizi tidak perlu membuat cabaran tersebut, sebaliknya lebih baik baginya membuat laporan terus kepada SPRM untuk siasatan yang lebih berintegriti dan kredibel.

"Rafizi tidak perlu cabar, jalan terbaik adalah dia membuat laporan kepada SPRM dan serahkan bukti yang didakwanya untuk disiasat," kata Takiyuddin.

Takiyuddin berkata, PAS akan menyerahkan perkara tersebut kepada pihak berkuasa sekiranya mempunyai maklumat.

"Kalau kita ada maklumat, kita akan siasatlah dan kalau ada kes, kita akan serah kepada pihak berkuasa," kata Takiyuddin lagi.

Hanya kerana RUU355, Rafizi Ramli terpaksa mengkreatifkan otak penipunya untuk menipu dan memburuk-burukkan orang lain dengan harapan, tindakannya itu akan menakutkan pihak sasarannya dan RUU355 tidak akan dibentangkan.
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment