Inilah Yang Menakutkan PKR!!!!! Selepas Ulama, Dewan Pemuda PAS pula lulus usul putus hubungan dengan PKR

Sebagaimana keputusan Dewan Ulama PAS, Muktamar Dewan Pemuda hari ini meluluskan usul untuk memutuskan tahaluf siyasi dengan PKR.

Usul yang dibawa oleh perwakilan Terengganu Abdul Rahman Che Mat, itu terdahulu diterima sebulat suara tanpa bantahan.

Ketika membawa usul tersebut, Abdul Rahman berkata ia berdasarkan sikap PKR yang tidak menghormati PAS sebagai rakan tahaluf siyasi.

"Berlaku pelbagai jenis serangan dan tohmahan kepada batang tubuh presiden dan Parti Islam SeMalaysia (PAS).

"Sebelum ini kita melakukan tahaluf siyasi dengan mereka dengan beberapa syarat yang ditetapkan dan berdasarkan syarat yang telah dilanggar, kami cadangkan untuk putuskan hubungan. Cerai talak tiga," katanya.

Sejurus selepas keputusan itu diumumkan Timbalan Pengerusi Tetap, Dr Riduan Mohd Nor, para perwakilan menyambut dengan laungan takbir.

Usul itu bagaimanapun akan dibawa ke peringkat PAS Pusat dan Majlis Syura Ulama untuk dimuktamadkan.

Sekiranya peringkat tertinggi membuat keputusan untuk memutuskan tahaluf siyasi dengan PKR, ia bakal menyaksikan pertembungan di antara dua parti itu pada pilihan raya akan datang.

PAS sebelum ini memutuskan hubungan dengan DAP, selepas ia terus menerus melontarkan serangan kepada Presidennya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang  dan parti itu, khususnya bersabit cadangan pelaksanaan hudud.
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment