KIT SIANG DAKWA DIA TIDAK ‘HILANG’

Lim Sian See, Facebook Lim Sian See, 23 Mac 2017
KIT SIANG NAFI DIRI DIA SUDAH HILANG.
Ketua Parlimen DAP Lim Kit Siang berkata beliau akan menangani penyebaran poster yang mendakwa bahawa beliau “hilang” dari kawasan Gelang Patah yang diwakilinya esok.
Lim, yang kini berada di Kuala Lumpur untuk menghadiri sidang Dewan Rakyat, berkata beliau akan bercakap mengenai isu itu di Gelang Patah malam esok.
“Bukan hari ini. Saya akan memberi respons di Gelang Patah malam esok. Saya akan berada di Kulim malam ini dan Alor Setar pagi esok,” katanya kepada Malaysiakini.
Beberapa pertubuhan media telah melaporkan bahawa poster-poster itu telah diletakkan berhampiran pusat perkhidmatan DAP di Taman Nusa Perintis, Gelang Patah.
“Kali terakhir dilihat di Gelang Patah semasa 505 menjanjikan langit dan bumi. Hobi terakhir yang diketahui adalah melepak dengan orang yang berumur 90 tahun dan ke atas. Hilang selama berbulan-bulan, jika tidak sudah bertahun. Sila bantu untuk mencari. Kami sangat merinduinya,” menurut poster itu.

https://www.malaysiakini.com/news/376725
—–
Berikut sedang tular dalam Whatsapp:
Bangun pengundi Gelang Patah
Semasa pilihan raya 2013 wakil semasa kita telah menjanjikan langit dan bumi kepada kita jika kita menanda untuk Roket pada kertas undi kita.
Kini, lima tahun kemudian, apa yang telah berubah?
-Kita tidak melihat sebarang penambahbaikan, kita tidak melihat sebarang kemajuan dan kita tidak nampak apa yang dijanjikan.
-Apa yang kita lihat adalah kenyataan yang sama; apa yang mereka lakukan hanyalah menggunakan bahan lama yang sama dengan tarikh yang baru.
-YB Lim Kit Siang dan anaknya terus memainkan isu rasuah kerajaan tetapi bagaimana itu memberi kesan kepada kita?
-Mungkin Dinasti Roket ini boleh mula memenuhi keperluan asas kami sebelum bercakap mengenai gambaran yang besar yang mereka tidak faham.
-Kami mahu kemudahan dan perkhidmatan asas untuk berfungsi seperti yang sepatutnya. Kami tidak mahu YB Lim dan anaknya membuang masa mereka membahaskan isu-isu yang tidak relevan.
Dengan semua di atas, kami tidak pernah melihat YB Lim kerana ketiadaannya.
Kami tidak nampak beliau sejak pilihan raya yang lepas dan mungkin beliau boleh datang melawat kami untuk pilihan raya akan datang untuk membuat janji kepada kami yang beliau sekali lagi tidak akan tepati.
-Pengundi Gelang Patah yang tertipu-
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment