ELAK TERPEDAYA DENGAN FITNAH! UDAH LER MADEY RAKYAT MAKIN NAMPAK KEBURUKKAN CARA KAU LAKUKAN INI

Apabila pihak Istana Negara membatalkan jemputan kepada Mahathir Mohamad dan Annuar Musa ke Majlis Upacara Mengangkat Sumpah YDP Agung yang baru pada hari Selasa 13 Disember 2016 ini, maka para penyokong dan macai Mahathir segera menuding jari kepada Najib. Konon Najiblah yang telah mempengaruhi Istana Negara untuk berbuat demikian.

Tetapi ramai yang tidak tahu sejarah hubungan Istana Kelantan dengan Mahathir dan Anuar memang tidak berapa baik. Peristiwa kereta "Lamborgini" dan Perisytiharan Sultan Kelantan di Ketereh adalah punca sebenar pembatalan kedua-dua jemputan tersebut.
Pihak Istana Negara tidak menyedari perkara tersebut di atas sehinggalah apabila senarai jemputan dipersembahkan kepada DYMM Sri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agung yang baru untuk mendapat perkenan baginda dan pada ketika itulah perkara itu disedari.

Sebagaimana kuasa Sultan Terengganu yang menganugerahkan semula gelaran Dato Seri kepada MB Terengganu, begitu jugalah YD Agung berhak memilih sesiapa sahaja tetamu yang akan hadir dimajlis-majlis rasmi baginda.

Saya berharap semoga penyokong Mahathir termasuk Marina dan para macai macainya yang kebanyakannya belum masak sepenuhnya dalam politik negara membaca dan mendalami sejarah terlebih dahulu dan bukan hanya tahu nak berbohong, spin dan memfitnah hanya semata mata mahu membela kemaksuman Mahathir dimata macainya...

Takkanlah pada macai Mahathir kerbau beranak songsang pun salah Najib dan Marina menyokong LGBT pun sebab Najib.

DAULAT TUANKU!
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment