BANGGANGNYA....“PAS PERALAT AL QURAN DAN ‘HALALKAN’ DARAH KAMI” – USTAZ PAN

Penasihat Umum Parti Amanah Negara (PAN) mendakwa pimpinan Pas memperalatkan al-Quran termasuk ‘menghalalkan’ darah mereka.

Ustaz Ahmad Awang berkata, ahli-ahli PAN juga dituduh oleh pimpinan Pas sebagai liberalis, Anwarinas, kumpulan Endorgan dan pengkhianat.

“Sebahagian mereka (Pas) menganggap pimpinan kami (PAN) sebagai halal darah kerana keluar parti. Mereka peralat al-Quran, jatuhkan hukuman dengan fatwa mereka kemudian menjadi pegangan pengikut mereka yang taksub dengan identiti agama,” ujarnya semasa berucap pada Konvensyen Nasional PAN 2016 semalam.

Konvensyen pertama PAN itu turut dihadiri pemimpin pembangkang parti lain seperti Lim Kit Siang, Tun Dr. Mahathir Mohamad dan Nurul Izzah Anwar.

Ahmad yang juga bekas Naib Presiden Pas itu memuji Mahathir dan yakin ‘kehadiran’ bekas Perdana Menteri itu dalam kelompok pembangkang mampu menjatuhkan Barisan Nasional dan UMNO pada pilihanraya umum akan datang.

“Tun M mantan Perdana Menteri lebih 22 tahun bersama kkita dan tidak ada siapa lagi boleh pertikaikan, UMNO mesti ditentang dan ditumbangkan kali ini,” tegasnya lagi.
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment