PRU14: Pembangkang bincang kedudukan Bersatu...Orang Yang Kecewa Begini Lah Sikap

IPOH – Pakatan Harapan dijangka akan mengadakan mesyuarat pada minggu hadapan bagi membincangkan gerak kerja PRU14 termasuk kelulusan kehadiran parti Bersatu dalam keluarga besar pakatan itu.

Timbalan Presiden Amanah, Salahuddin Ayub berkata, selepas menyempurnakan pembinaan dan pengukuhan Pakatan Harapan, seterusnya mereka akan berusaha untuk mendaftarkan lambang bagi mewakili parti itu sebelum konsep satu lawan satu yang diimpikan sebelum ini menjadi kenyataan.

“Saya menyatakan begini kerana saya sendiri mendengar daripada mulut Tun Dr Mahathir Mohamad bahawa konsep yang Bersatu mahu bukannya Pakatan Harapan plus, plus tetapi dia mahu kita menerima kehadiran Bersatu.

“Setelah kita menerima kehadiran Bersatu gabungan itu akan menjadi empat parti termasuk Amanah, PKR dan DAP dan Bersatu.

“ Ini adalah formula terbaik dan kita bersetuju melalui konsep itu kita akan pastikan empat parti ini dapat memperkukuhkan kedudukan dalam Pakatan Harapan dan parti ini yang akan berhadapan dengan BN dalam PRU akan datang,” katanya.

Beliau berkata pada sidang media selepas merasmikan Konvensyen Tahunan Pertama Amanah Perak 2016 di sini, hari ini.

Hadir sama, Pengerusi Amanah Perak, Asmuni Awi dan beberapa kepimpinan tertinggi Pakatan Harapan antaranya, Pengerusi DAP Perak, Nga Kor Ming, Pengerusi PKR Perak, Dr Muhammad Nur Manuty dan Naib Presiden Bersatu, Datuk Hamidah Osman.
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment