MUHYIDEN ULANGI KENYATAAN BODOH DI PARLIMEN BEBERAPA HARI LALU APABILA MENDAKWA TIDAK TAHU MENAHU TENTANG IMDB.

Presiden dan Ketua Eksekutif Kumpulan syarikat pelaburan strategik milik kerajaan, 1Malaysia Development Berhad (1MDB), Arul Kanda Kandasamy sebelum ini telah memaklumkan bahawa tidak kurang dari lapan kali beliau telah membincangkan mengenai isu 1MDB kepada kabinet Malaysia.

Ujarnya, sewaktu jaminan kerajaan untuk 1MDB diberi untuk pertama kali pada 2009, bekas Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin merupakan ahli Jemaah Menteri. Muhyiddin turut ada ketika surat sokongan telah diluluskan oleh kabinet untuk pinjaman 1MDB pada tahun 2013.

Menurut Arul pada tahun 2015, setiap kali kabinet berjumpa… dan setahu saya tidak kurang dari tujuh hingga lapan kali isu 1MDB ini dibincangkan di kabinet, termasuk penerangan yang saya sendiri telah berikan kepada Kabinet Malaysia, ujar Arul.

Presiden dan Ketua Eksekutif Kumpulan syarikat pelaburan strategik milik kerajaan, 1Malaysia Development Berhad (1MDB), Arul Kanda Kandasamy turut mempersoalkan bagaimana Muhyiden selaku orang kedua terpenting negara boleh mendakwa kononnya tidak menerima maklumat mengenai syarikat ini, meskipun telah memberi banyak penerangan terbuka mengenainya.“

Arul turut menyoal adakah kamu (Muhyiden) mahu beritahu saya dan rakyat Malaysia bahawa orang kedua terpenting didalam negara yang berjawatan sebagai Timbalan Perdana Menteri (TPM) tidak mendapat sebarang maklumat mengenai isu ini?

Menurut Arul
“Saya telah memberi penerangan terbuka kepada rakyat, saya telah berjumpa dengan media, Reuters dan sebagainya.“

Adakah masuk akal bila orang kedua terpenting negara mengatakan dia tak tahu mengenai perkara ini?”
Soal Arul.

Apa yang anehnya bila Muhyiddin masih lagi berbicara mengenai 1MDB seolah-olah beliau tidak mempunyai sebarang maklumat mengenainya, sedangkan ketika beliau menjadi TPM ketika itu beliau berhak untuk memanggil Arul bila-bila sahaja untuk mendapatkan penjelasan.Mengulas mengenai perkara ini,

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menerusi satu wawancara dengan stesen televisyen TV3 sebelum ini telah menegaskan bahawa bekas TPM itu dan anggota Kabinet juga telah diberi taklimat berkaitan 1MDB sebelum ini.

“Sebagai Timbalan Perdana Menteri ketika itu, beliau berhak memanggil pengurusan 1MDB untuk mendapatkan penjelasan tambahan.“Tiada alasan sebenarnya untuk tidak dapatkan maklumat.

Isu berkaitan 1MDB boleh diketahui segala-galanya,” kata Presiden UMNO itu ketika ditanya adakah Muhyiddin tidak mendapat maklumat penuh berkaitan 1MDB.

Jadi, jelas dilihat di sini bahawa Muhyiddin sebenarnya hanya mahu menggunakan 1MDB sebagai senjata untuk menjatuhkan Najib, meskipun senjata itu hanya akan memakan dirinya sendiri.
Seperti perumpamaan, tepuk air di dulang, terpercik ke muka sendiri.

Najib dan MT mungkin pernah melakukan kesilapan namun
Memecat Muhyiden dan rakan rakan yg lain dari UMNO bukan satu kesilapanl.

Rumusannya,
Muhyidden jenis Menteri malas membaca kerana Buku "1MDB Fact Sheet" juga telah diberikan kepada setiap orang menteri kabinet selain penerangan berterusan dari Pengurusan IMDB..

Oleh kerana 1MDB Fact Sheet" dipenuhi bahasa bahasa perniagaan dan undang undang. Jika Muhyiden tidak faham janganlah malu untuk bertanya..
Mendakwa bahawa beliau tidak tahu apa apa sedangkan penerangan berkali kali sudah diberi merendahkan diri sendiri wahai Muhyiden Yasin

TARAK BOLEH PAKAI INI WORANG..
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment