Hindraf kecewa dengan 'Manifesto Rakyat'...Dulu Baik Sangat dengan Anwar ni..


SHAH ALAM: Hindraf menyuarakan "kekecewaan" terhadap manifesto Pakatan Rakyat, menyifatkan ia telah mengabaikan kepentingan masyarakat India di Malaysia.

"Pakatan telah memilih untuk sepenuhnya mengabaikan keperluan dan kepentingan masyarakat India di negara ini dalam janji-janji pilihan raya," kata Pengerusi, P Waythamoorthy dalam satu kenyataan hari ini.

Datuk Seri Anwar Ibrahim sebelum ini mengatakan bahawa janji-janji dalam manifesto mengatasi sempadan kaum.

Walau bagaimanapun, Waythamoorthy berkata manifesto tersebut membuat janji khusus untuk orang Melayu, Cina, masyarakat Orang Asli, veteran tentera, dan peneroka Felda.

"Peruntukan ini dilihat tidak melangkaui kaum dan subkumpulan. Cukup dengan Pakatan mencanang bergerak jauh daripada politik perkauman, tetapi lebih kepada niat mereka berbanding polisi.

"Mereka kerap menggunakan perkara ini untuk menutup demi mengabaikan masalah masyarakat India yang miskin dan terpinggir," katanya.

Waythamoorthy seterusnya kesal apabila Pakatan Rakyat tidak mengesahkan tindakan lima tahun Hindraf, yang katanya menawarkan penyelesaian "praktikal dan komprehensif" kepada masalah India terpinggir dengan jumlah RM4.5 bilion setahun.

"Jumlah ini harus dilihat sebagai pelaburan semula pada modal insan yang akan membawa kemajuan dan pembangunan dalam kehidupan orang-orang yang terpinggir," katanya.

Comments

Popular posts from this blog

RUPANYA RAMAI YANG SALAH MANDI WAJIB, INI CARA MANDI WAJIB YANG BETUL

BAPA JHO LOW RUPANYA KRONI MAHATHIR…

Elakkan Ditipu Oleh Penjual Tayar Kereta, Anda WAJIB Tahu Maksud Kod Pada Tayar