Tun Dr Mahathir BANTU RAKYAT KELANTAN RM300 JUTA SETIAP TAHUN !

Seorang aktivis politik, Datuk Khairuddin Abu Hassan mendedahkan, Tun Dr. Mahathir Mohamad semasa menjadi Perdana Menteri dahulu pernah membantu orang Melayu dan Islam di Kelantan yang ditadbir Pas secara diam-diam.

Menurutnya, bantuan antara RM200 dan RM300 juta setahun itu diberi Dr. Mahatir sendiri kepada Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

"Kereta sayalah yang ambil Tok Guru (Nik Abdul Aziz) setiap enam bulan antara pukul 11 dan 12 malam apabila orang sudah tidur ke rumah Dr.
Mahathir.

"Dr. Mahathir kata kepada Tok Guru, dia tidak boleh tolong secara terus menerus kerana Kelantan adalah pembangkang. Namun untuk orang Melayu dan orang Islam di Kelantan, Barisan Nasional (BN) beri duit kepada Tok Guru.

"Maka atas arahan Dr. Mahathir, setiap tahun kita (BN) beri RM200 juta, RM300 juta kepada Tok Guru secara senyap-senyap," katanya.

Beliau berkata demikian ketika berceramah di Kampung Permatang Kebun Sireh di sini malam tadi.

Jelasnya, sebanyak 95 peratus masjid di negeri Kelantan dibina oleh BN dan rakyat sepatutnya mendesak Nk Abdul Aziz sendiri untuk memberikan jawapan.

"Tuan-tuan boleh tanya Tok Guru sendiri, betul ke tidak perkara itu?

"Kita bina jambatan, jalan raya dan sekolah di Kelantan," ujarnya.

Bagaimanapun, katanya, segala jasa Dr. Mahathir itu tidak dihargai oleh pembangkang sebaliknya bekas Perdana Menteri itu sentiasa dicemuh.

Masya Allah ...

Rupanya DIKTATOR yang dilabelkan sebagai MAHAFIRAUN dan MAHAZALIM ini telah membantu PAS KELANTAN, setiap tahun, RM300 juta, sejak bergelar Perdana Menteri Malaysia kelima.

MAHAFIRAUN dan MAHAZALIM yang tergolong didalam golongan kafir kerana menyertai UMNO, seperti yang didakwa PAS inilah yang banyak membantu PAS Kelantan.

Bukan sedikit jumlah wang diberikan, RM 300 juta setahun ...

Bermakna setiap tahun Perdana Menteri yang dilabelkan sebagai MAHAFIRAUN dan MAHAZALIM ini membantu PAS KELANTAN, selama 13 tahun sejak Nik Aziz bergelar Menteri Besar Kelantan.

RM300 juta x 13 tahun = RM3.9 Bilion ... RM3.9 Bilion ... WOW !!!

Zalim ... Memang Zalim Perdana Menteri yang dilabelkan sebagai MAHAFIRAUN dan MAHAZALIM ini.

Setiap tahun RM300 juta diberikan untuk orang Melayu dan orang Islam di Kelantan.

Rasanya ... Lebih molek rakyat Kelantan bertanya kepada Nik Aziz.

'Apa yang telah dibelanjakan' dengan pemberian WANG IHSAN RM3.9 BILION ini ?

Nak lagi sedap, tanya Nik Aziz ... Benarkah MAHAFIRAUN dan MAHAZALIM ini memberi bantuan RM300 juta sejak dari tahun 1990 ?

Comments

Popular posts from this blog

RUPANYA RAMAI YANG SALAH MANDI WAJIB, INI CARA MANDI WAJIB YANG BETUL

KENALI MARIAM MOKHTAR! DIA SEORANG LIBERAL YANG MAHUKAN PERUBAHAN DALAM ISLAM