LIM KIT SIANG AHLI PARLIMEN GELANG PATAH, JOHOR ATAU BOLEH JADI WAKIL RAKYAT FUJIAN, CHINA?

Lim Kit Siang adalah seoarang wakil rakyat yang gagal dan kerana sering berubah tempat dan kawasan untuk pilihan raya, ia memberi gambaran bahawa Lim tidak menjalankan amanah yang diberikan rakyat untuk berbakti kepada pengundi kawasan tersebut.

Lim juga dikatakan sebagai seorang wakil rakyat ‘bidan terjun’ kerana tidak pernah menetapkan kawasan mana yang harus ditandingi dan kegagalannya berkhidmat kepada rakyat yang memberi amanah kepadanya.

Sejak dari dahulu pun Kit Siang hanya bertanding sepenggal di kawasan yang ditandingi kecuali Ipoh Timur selama dua penggal, beliau seperti calon bidan terjun bukannya mahu berkhidmat.

Sikapnya yang gemar berdolak-dalik juga terserlah dengan kegagalannya memberikan jawapan konkrit ketika ditanya mengenai hasratnya bertanding di kawasan lain pada pilihan raya akan datang.

Kit Siang didapati suka berdolak-dalik dan tidak berani pun memberi kepastian sama ada untuk kekal di Gelang Patah atau bertanding di tempat lain, malah pengundi di Gelang Patah sudah mula bosan dan mempertikaikan peranannya sebagai Ahli Parlimen yang gagal menjalankan tugas.

Oleh kerana itu Kit Siang tidak berani untuk memberi jaminan akan kekal bertanding di Gelang Patah kerana khuatir masyarakat Gelang Patah kini semakin mempertikaikan kewibawaannya menjadi Ahli Parlimen untuk mewakili rakyat.

Sebelum ini Kit Siang dikatakan berkemungkinan akan mencari kawasan baharu untuk bertanding pada Pilihan Raya ke 14 (PRU 14) akan datang atas faktor strategik untuk kemenangan parti DAP.

Jadi ternyatalah Kit Siang hanya memikirkan kemenangan dan bukannya memikirkan nasib pengundi yang telah memberi kemenangan kepadanya, malah nasib pengundi tidak pernah beliau pedulikan.

Diharapkan selepas ini para pengundi dapat menilai akan selayak manakah Kit Siang untuk menjadi wakil kepada rakyat di negara ini, sesal dahulu pendapatan sesal kemudian tiada gunanya.

Mungkin lebih elok lagi Kit Siang berkhidmat di Fujian, China disebabkan kegagalannya ini dan sikap acuh dan tak acuhnya untuk berpindah randah sesuka hati. Cadangan pada Kit Siang jadilah Ahli Parlimen Fujian kerana kamu tidak mampu berkhidmat sebagai ahli parlimen di negara sendiri.
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment