Hebat Rafizi, 10 Hari Dapat RM 1.5 Juta

Apabila menyebut nama Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli, antara perkara yang paling diingati adalah deretan fitnah yang dia lemparkan terhadap kerajaan khususnya Datuk Seri Mohd Najib dan isteri. Dia tidak pernah serik melemparkan fitnah walaupun dia sudah didapati bersalah kerana memfitnah National Feedlot Corporation Sdn Bhd (NFC) beberapa bulan yang lalu.

Akibatnya, Rafizi Ramli terpaksa membayar denda sebanyak RM 300 ribu kepada Datuk Seri Mohamad Salleh Ismail dan NFC. Maka bermulalah drama ciptaan Rafizi bagi memembolehkan dia menyelesaikan tuntutan saman berkenaan.
Secara tiba-tiba, Rafizi yang mempunyai simpanan di dalam Lembaga Tabung Haji yang dianggarkan lebih setengah juta Ringgit, membuat iklan terbuka untuk menyeru orang ramai terutama penyokongnya untuk memberikan sumbangan dalam membantunya menyelesaikan saman berkenaan.

Memang agak menghairankan, dia yang mempunyai simpanan lebih setengah juta Ringgit di dalam Lembaga Tabung Haji, berkemampuan membuka sebuah syarikat yang diberi nama INVOKE serta mempunyai gaji melebihi RM 15,000 sebagai Ahli Parlimen, terpaksa merintih merayu orang ramai dan penyokonya untuk memberikan sumbangan?

Itu cerita 10 hari lalu dan semalam, Rafizi dengan bangganya mengumumkan bahawa dia berjaya mengumppulkan RM 1.5 juta hasil daripada sumbangan orang ramai yang simpati terhadap dirinya. Hebat sungguh Rafizi. Dia hanya memerlukan 10 hari sahaja untuk mengumpul wang sebanyak itu walhal saman yang harus dibayar olehnya hanyalah RM 300 ribu sahaja.

Andai benar Rafizi berjaya mengumpulkan RM 1.5 juta sumbangan berkenaan, timbul persoalan, kemana perginya RM 1.2 juta sumbangan berkenaan setelah ditolak bayaran saman RM 300 ribu yang sepatutnya dibayar oleh Rafizi kepada NFC dan Datuk Seri Mohamad Salleh? Adakah ianya akan digunakan untuk menggerakkan INVOKE atau dijadikan simpanan tetapnya?

Jika Datuk Seri Mohd Najib yang menerima sumbangan derma dari keluarga DiRaja Arab Saudi yangd ianggarkan berjumlah RM 2.6 bilion, bagai mahu runtuh langit di salak Rafizi, bagaimana pula wang rakyat yang disumbangkan kepadanya? Adakah wang itu akan digunakan untuk kegunaan sendiri memandangkan dia tidak layak lagi bertanding memandangkan dia telah dikenakan saman lebih RM 2 ribu dan kemungkinan dipenjarakan?

Begitu hebat Raja Fitnah Malaysia ini menjaja kisah sedihnya sehingga ada yang sanggup menderma kepada orang yang mempunyai simpanan lebih setengah juta Ringgit ini. Tidak sangka, ada juga yang termakan tipu daya Rafizi ini walaupun reputasinya jelas menunjukkan dia seorang yang kaki fitnah dan hidup penuh dengan penipuan.
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment