Giliran Pakatan Selangor disiasat untuk rasuah

Sejak kebalakangan ini makin banyak kekalutan pentadbiran kerajaan negeri Pulau Pinang telah didedahkan sehinggalah Ketua Menteri DAP Lim Guan Eng dibawa ke mahkamah atas tuduhan rasuah. Adakah mungkin Menteri Besar Selangor Azmin Ali juga mengalami nasib yang sama kerana satu persatu kepincangan pentadbiran didedahkan kepada rakyat.

Azmin masih enggan menjawab pertanyaan tentang pembeliaan syarikat air SPLASH untuk RM2.8 billion. Dalam sidang parlimen, Menteri Air Maximus Ongkili beritahu Azmin untuk berhenti main politik sehingga melambatkan proses penyelesaian pengambilalihan air Selangor.

Terbaharu Pemuda UMNO Selangor membuat laporan kepada SPRM tentang kontroversi Unisel dan Jana Niaga yang melibatkan pembayaran RM16 juta yang meragukan. Ini tidak termasuk laporan yang dibuat tentang penjualan tanah rizab hutan simpan Paya Wetlands dan tanah perumahan LBCN di Kuala Selangor.

Mungkin Azmin perlu belajar “crisis management” daripada Guan Eng. 
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment