Yang Hak Mengatasi Yang Bathil

Mukhriz Terlepas Cakap DiMahkamah Apabila Memberitahu Wujud Konspirasi Mengulingkan Najib Diketuai Dr Mahathir Dan Muhyiden

Timbalan Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) mengesahkan wujud perancangan untuk menggulingkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak sekurang-sekurangnya sejak tiga tahun lalu.

Mukhriz memberitahu mahkamah, bapanya, Tun Dr Mahathir Mohamad dan Tan Sri Muhyiddin Mohd Yassin sudah membuat perancangan itu sejak 2014.

Mukhriz turut memberitahu mahkamah, kedua-dua Dr Mahathir dan Muhyiddin adalah sebahagian dari kumpulan yang merancang menggulingkan Najib namun menolak ia sebagai konspirasi.

Adakah Mukhriz faham apa itu konspirasi? Anda merancang dan melakukan sesuatu di belakang tabir tetapi berpura-pura baik dan menyokong di depan masyarakat tetapi pada masa sama, mensabotaj, merencanakan perancangan dan menikam belakang.

Dan itu bukan konspirasi?

Saya telah bercakap mengenainya sejak beberapa tahun ini dan sentiasa berpendapat yang serangan dari Dr Mahathir dan Muhyiddin terhadap Najib bukan disebabkan 1MDB atau Malaysia akan muflis atau apa jua yang dituduh mereka ketika ini.

Semuanya bermula selepas pemilihan Umno di mana Mukhriz kalah tipis dan Dr Mahathir menyalahkan Najib kerana tidak menyokong anaknya.

'Dana presiden' diketahui oleh Dr Mahathir serta Muhyiddin dan kemungkinan besar kedua-duanya turut menerima dana berkenaan bagi kempen Pilihanraya Umum ke-13.

Ia juga adalah penyebab mengapa pada Jun 2014, Muhyiddin membuat kejutan dengan menentang pemilihan parti biarpun sebelum itu secara tegas mahukan ia diadakan.

Beliau mungkin sangkakan Najib berada di pinggir digulingkan maka Muhyiddin dapat menjadi Presiden tanpa perlu bertanding menentang Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi yang kini Naib Presiden, di mana dijangkakan Muhyiddin mungkin akan kecundang.

Mereka tahu yang Wall Street Journal (WSJ) akan menyiarkan perincian mengenai RM2.6 bilion seminggu selepas bersetuju untuk menangguhkan pemilihan parti kerana mereka adalah pihak yang membocorkannya kepada media barat, disebalik mengetahui bahawa dana itu digunakan untuk parti dan bukan untuk poket Najib.

Mereka juga adalah kumpulan yang mengerahkan 'macai', Kharuddin Abu Hassan dan Matthias Chang untuk menjelajah ke seluruh dunia untuk membuat laporan.

Golongan ini adalah berbahaya kerana tidak kisah untuk menjahanamkan reputasi Malaysia, mensabotaj ekonomi kita, bersekongkol dengan kuasa asing, menggunakan jentera dalam kerajaan hanya untuk menggulingkan Najib dan merampas kuasa.

Sebagaimana ditulis Dr Mahathir hari ini, golongan ini akan membuat pusingan U sebanyak mungkin yang diperlukan bagi meraih sokongan demi usaha mereka untuk mendapatkan kuasa namun tidak mengakui pusingan U yang mereka sendiri lakukan. Mereka adalah manusia yang tidak jujur.

Manusia seumpama ini perlu disingkirkan dari arena politik kerana mereka tidak boleh dipercayai dan tidak peduli kepada sesiapa kecuali diri mereka sendiri dan keangkuhan ego mereka.

Mereka tidak peduli akan reputasi Malaysia dan ekonomi negara kita dijahanamkan ekoran konspirasi dengan kuasa negara asing dan media barat.

Reputasi dan masa depan negara ini serta kebajikan rakyat bukanlah keutamaan mereka.

Apa yang mustahak buat mereka adalah apa yang dicapai untuk diri mereka dan ego.

Kita perlu hentikan dan singkirkan manusia licik yang menikam belakang dan tamak ini.

Dan kini penyokong PPBM baru tahu yang mereka hanya dipergunakan demi nafsu tamak pemimpin mereka.

Perjuangan? Ini langsung tidak ada kena mengena dengan perjuangan kecuali untuk tembolok politik mereka sendiri.
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment