Tun Mahathir diingatkan jaga mulut jika tak mahu aib dibuka

Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi mengingatkan Tun Dr. Mahathir Mohamad supaya menjaga mulut atau segala aib dan kepincangan sepanjang 22 tahun menjadi Perdana Menteri akan didedahkan.

Timbalan Perdana Menteri berkata, sebagai manusia biasa, Tun Mahathir sudah tentu ada kelemahan dan kesilapan namun semua itu ditutup demi menghormatinya.

Namun, tegas beliau, tindakan Tun Mahathir mengkritik UMNO dan kerajaan sudah melampaui batas sehingga Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak hilang sabar.

“Zaman beliau (Tun Mahathir) sudah berlalu, duduk diamlah-diamlah. Duduklah berzikir. Beliau buka aib pemimpin sekarang, jangan lupa kita juga pernah tutup aib beliau. Jangan sampai kita pula buka aib dan pekung beliau. Macam-macam kita boleh buka,” katanya.

Ahmad Zahid berkata demikian ketika berucap merasmikan Mesyuarat UMNO Bahagian Bagan Datuk di Wisma UMNO Bagan Datuk, Hutan Melintang hari ini.

Ketibaan Timbalan Perdana Menteri pada pukul 9.30 pagi disambut oleh Timbalan Ketua Bahagian, Datuk Khairuddin Termizi dan lebih 500 perwakilan.

Selepas majlis perasmian, beliau dijadual menghadiri program Rumah Terbuka Jalinan Kasih TPM di Sekolah Menengah Hutan Melintang.
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment