MUHYIDDIN PALING GEMBIRA BILA MAHATHIR TERIMA ANWAR SEMULA.....CAKAP TAK SERUPA BIKIN MIDIN NI

Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), Tan Sri Muhyiddin Yassin gembira kerana ‘bertaut’ semula dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Beliau juga gembira kerana tautan itu melibatkan Anwar dan Pengerusi PPBM, Tun Dr. Mahathir Mohamad.

“Saya berasa amat bersyukur kerana kedua-dua tokoh ini )Tun M dan Anwar) adalah amat dekat dengan saya ketika saya berada di dalam kerajaan, kususnya semasa saya dan Anwar adalah anggota kabinet Tun M.

“Kini, kami kembali bertaut semula dalam saf perjuangan politik baharu bersama rakan-rakan seperjuangan yang lain untuk membawa Malaysia kembali ke landasan yang betul dan membina semula negara ini sebagai sebuah negara yang sejahtera dan dihormati oleh dunia,” ujarnya dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau berkata demikian mengulas keputusan Pakatan Harapan (PH) yang bersetuju melantik Anwar sebagai ketua umum dan Tun M sebagai pengerusinya semalam.

“Saya percaya gandingan kepimpinan Tun M sebagai Pengerusi PH dan Anwar sebagai Ketua Umum PH akan memantapkan barisan kepimpinan PH dalam mengemudi sebuah gabungan politik baharu untuk menyongsong perubahan politik di negara ini,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau juga bersetuju dengan cadangan PH untuk memansuhkan GST – satu sistem percukaian baharu yang turut dipersetujuinya semasa menjadi Timbalan Perdana Menteri satu ketika dahulu.

Menurut Muhyiddin, pengalaman luas pimpinan PH di dalam pentadbiran kerajaan, termasuk seorang mantan Perdana Menteri, dua mantan Timbalan Perdana Menteri, seorang mantan Menteri Besar dan dua orang Menteri Besar dan Ketua Menteri serta ramai lagi pimpinan yang telah lama berkhidmat sebagai wakil rakyat akan membawa negara ke landasan yang betul sekiranya memenangi PRU-14 kelak./mg
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment