Siapa #Muhyiddin nak persoal perlantikan #IdrisJala untuk menyelesaikan kemelut #FGV.

Muhyiddin tanpa perasan kesipuan hari ini mempersoalkan perlantikan Idris Jala sebagai pihak berkecuali bagi meneliti isu Felda Global Ventures (FGV). Kata Muhyiddin lagi sepatutnya kerajaan lantik orang luar atau firma audit untuk menyiasat kemelut yang sedang berlaku.

Untuk pengetahuan Muhyiddin yang nak tunjuk cerdik tapi tak berapa sangat tu, Idris Jala merupakan pihak luar. Dia tidak lagi bekerja dengan kerajaan Malaysia. Dia sekarang mempunyai sebuah syarikat yang dinamakan #Pemandu Associates Sdn Bhd yang merupakan sebuah firma perunding.

Jadi di manakah silapnya kerajaan melantik Idris Jala untuk menyelesaikan kemelut di dalam FGV ? Lainlah kalau kerajaan lantik Idris Jala untuk menggantikan presiden atau Ceo FGV? Peranannya hanya untuk menyelesaikan masalah yang sedang dihadapi dan memberi laporan serta cadangan kepada pihak terlibat. Lagipun CEO FGV, Datuk Zakaria Arshad juga bersetuju dengan perlantikan ini.

Harap Muhyiddin simpan sedikit kebodohannya agak tidak terserlah sangat, Malulah presiden sebuah parti merupakan seorang yang tidak berapa cerdik. Harap ada kesipuan. 
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment