Semakin Teruk Rosmah Difitnah, Semakin Banyak Pahala Mengalir Masuk...Madey Tua Tua Tak Sedar Diri Lagi

Pembantu khas kepada Datuk Seri Najib Razak meluahkan rasa kagum beliau terhadap Perdana Menteri kerana masih tenang walaupun berdepan pelabagai “cabaran dan ujian”.

Datuk Rizal Mansor berkata, sifat tenang perdana menteri itu turut dibantu oleh kehadiran isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor.

“Tidak hairanlah perdana menteri sangat tenang walau hadapi pelbagai cabaran dan ujian saban hari.

“Kerana apa? Kerana ada seorang wanita yang cekal dibelakangnya,” katanya dalam status di Facebooknya, hari ini.

Rizal dalam catatannya turut berkata anak muda hari ini diajar dengan politik fitnah dan kebencian ini apabila semakin ramai menyebarkan “fitnah”.

“Semakin teruk Datin Seri Rosmah difitnah, semakin banyak pahala mengalir masuk. Tabik dengan Datin Seri Rosmah kerana tidak semua wanita mampu bertahan seperti beliau,” katanya.

Baru-baru ini, peguam mewakili Rosmah memberi amaran akan mengambil tindakan terhadap mana-mana pihak yang memuat naik kenyataan berbaur fitnah terhadapnya.

Ia susulan daripada pelbagai komen di media sosial, yang cuba mengaitkan beberapa pemimpin kerajaan dan ahli keluarga dengan laporan Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DoJ) yang disertakan dalam permohonan untuk merampas aset bernilai lebih RM2.3 bilion.

DoJ berkata beberapa aset mewah dibeli menggunakan wang yang dicuri daripada dana milik 1MDB. Ia termasuk seutas kalong berlian bernilai hampir RM120 juta kepada seorang yang hanya dikenal pasti sebagai “isteri Malaysian Official 1”.

Dua hari lepas, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Abdul Rahman Dahlan mengecam DoJ kerana cuba mengaitkan tuduhan berkaitan pembelian berlian itu dengan Rosmah.
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment