NAJIB BERTAMBAH KUKUH, MAKIN RAFIZI BERTAMBAH PANIK

Cuba lah bayangkan betapa perasaan Fafizi Ramli hari ini.

Tugas beliau di persoal oleh kepimpinan PKR kerana Najib Razak di lihat bertambah kukuh dan teguh yang mana sepatut nya sudah goyang dan lemah.

Hari hari sekian lama selama beberapa tahun selepas PRU13 , kerja Rafizi mencipta pelbagai isu dan tuduhan serta tidak kurang fitnah nya , namun Najib Razak bertambah kukuh.

Rafizi puas bermain isu wang RM2.6 tetapi Najib dan pihak nya berjaya patah kan tuduhan serta lawatan Raja Arab Saudi membuktikan fitnah Rafizi tidak menjadi apa apa kesan kepada Najib.

Sebalik nya Rafizi yang terkesan kerana tewas di mahkamah dalam hampir semua kes fitnah nya.

Malah nama Rafizi tercemar kerana kes NFC di mana nyata sekali dia memfitnah .

Kemudian pada kes cincin Rosmah, Rafizi akur dan mengaku salah serta menyatakan fitnah itu sekadar “saya hanya bergurau”.

Setelah membawa jutaan orang masuk ke api neraka dengan fitnah nya , Rafizi hanya berkata dia bergurau sahaja.

Begitu juga pada kes kes lain seperti Tabung Haji, ramai juga yang terpedaya dan tidak faham bahawa wang pelaburan terasing dari wang induk lalu mengeluarkan simpanan dan kemudian rugi dividend nya tetapi Rafizi pula mendapat dividend puluhan ribu. Itu lah bodoh nyata bagi yang percaya kepada Rafizi.

Terbaru Rafizi beralih kepada wang 9 juta bayaran guman pula.

Selepas ada pihak membidas pembohongan Rafizi , terus pula Rafizi menjawap ada akauin lain selepas di tutup, ketika mula mendakwa Rafizi tidak pula nyatakan itu semua.

Sebenar nya kedudukan Rafizi amat genting.

Selain akan di sumbat kedalam penjara kerana satu kes fitnah yang masih dalam rayuan, masa depan politik nya juga terumbang ambing.

Ini kerana kemaraan Azmin Ali bakal membenam kan nya.

Maka Rafizi harus bangkit kan kes guaman demi menunjuk kan bahawa kes Anwar ada merit untuk di buka semula.

Maka nafas Rafizi akan lega jika Anwar boleh di bebas kan kerana dia tidak akan dapat perlindungan jika Azmin Ali mara keatas dalam PKR.

Ini semua politik dalaman dan peribadi sahaja.

Selain itu Rafizi menjadi malu kerana tugas membunuh karakter Najib masih gagal.

Setelah sekian lama , Najib di lihat semakin kukuh, dan ini membuat beberapa pihak dalam PKR dan komponen menganggap Rafizi gagal menjalan kan tugas dan KPI nya.

Kedudukan Najib di lihat bertambh kukuh dan bukan sebalik nya.

Jawapan rakyat kepada PRK Sg Besar dan K. Kangsar yang bertambah majoriti memalukan Rafizi.

Selain itu PRN Sarawak di mana Najib aktif berkempen telah akibat kan kemenangan besar BN dan najib sendiri.

Rafizi cuba membuat undian dan bancian untuk menunjuk kan sokongan rakyat, namun Najib juga mendapat undian , tetapi undiuan sebenar vada lah PRK di mana sah rakyat memilih BN dan kepimpinan najib Razak.

Ini lah sebenar nya masalah Rafizi, semakin kedudukan Najib bertambah kukuh, semakin Rafizi bertam,bah Panik.

Kerana beliau di kira gagal jalan kan tugas membunuh karaktor Najib Razak.

“Character Assisination” watak Najib Razak ada lah keutamaan Rafizi dan jelas Rafizi telah gagal, hatta terlihat lah betapa bertambah aktif nya Rafizi dengan fitnah baru untuk menutup kegagalan Rafizi sendiri.
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment