begini jadinya Laluan Basikal yang berharga RM30 Juta di Pulau Pinang.

Tiga tahun sudah aku pernah dedahkan Laluan Basikal di Pulau Pinang yang berharga RM30 Juta ini, kali ni apabila lihat balik hari ini keadaannya semakin hari semakin teruk

Tengok kualiti cat yang digunakan. Ibarat melepaskan batuk di tangga. Asalkan warna hijau pastu bila tertanggal warna ni, buat proposal lain untuk selenggara pula laluan basikal ni. Kerajaan kena keluarkan bajet lagi tapi bukan duit Guan Eng. Duit rakyat juga yang bayar tax dan kompaun hari2

Beginilah caranya kerajaan zalim DAPig merompak duit rakyat secara terang2an. Laluan merbahaya dan menyusahkan kepada penunggang dan pejalan kaki.

Kalau kerajaan Barisan Nasional yang buat begini, confirm tak tidur malam Ketua Menteri dok kena hambat. Tapi disebabkan BUKAN TANAH BAPAK HANG, maka Ketua Menteri Penang Lim Guan Eng mana nak dikesahkan berkenaan keselamatan rakyat.

Persoalannya mudah saja, ada unsur rasuah atau merembat duit rakyat ker?

P/S: Kos tinggi dan tidak munasabah, cat yang digunapakai pun semakin hari semakin hilang, langkah itu juga telah mengancam keselamatan penunggang basikal dan pejalan kaki kerana berkongsi menggunakan lorong yang sempit.
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment