Terima kasih UMNO, Terima kasih PM....

walaupun PAS bukan sekutu UMNO, namun sudah banyak kerjasama yang telah diberikan oleh para pemimpin UMNO bagi menjayakan usul Pindaan RUU355 yang dicadangkan oleh PAS...dan usaha kemuncaknya ialah cuba untuk mengambil alih pembentangannya oleh kerajaan....namun usaha ini gagal kerana BN itu bukan UMNO satu satunya tetapi pelbagai parti termasuk MCA, MIC dan parti parti Sabah dan Sarawak...Justeru tanpa keizinan semua pihak dalam BN, UMNO tidak boleh sewenang wenangnya membuat keputusan sendiri.
BN tidak menolak RUU355 dan tidak pula menyokongnya, tetapi PM kata BN memberi kebebasan kepada Ahli Parlimennya untuk menyokong atau menolak....PM juga menyerahkan kepada budi bicara speaker samada dibenarkan bentang atau tidak....ini kena fahammm.
Syabas PAS, syabas TG DS Hj Hadi Awang kerana mampu membawa usul ini dan telah berjaya mendapat sokongan sebilangan besar pemimpin UMNO dan umat Melayu Islam, walaupun mendapat tentangan hebat dari musuh-musuhnya......namun usaha YB DSHA tetap dinilai disisi Allah...sama sama kita doakan agar usaha ini akan berjaya dan menjadi kenyataan samada hari ini atau akan datang.....Nasrun Minallahi Wafathun Qarib Wabassyiril Mukminin........
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment