Rafizi tambah garam ke luka PAS... Azmin marah ke tak...?

Mesti Menteri Besar Selangor Datuk Seri Azmin Ali 'berbulu habis' dengan Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli yang berterusan menyerang PAS dan mengeruhkan hubungan dua parti itu.

Semua maklum Azmin bergantung hayat politik sebagai MB Selangor dengan sokongan 13 ADUN PAS.

Manakala tindakan Rafizi diibaratkan menambah garam pada luka sedia ada yang memberi kesan kepada hubungan antara kedua-dua parti.

Naib Presiden PAS, Datuk Mohd. Amar Nik Abdullah berkata, tindakan Ahli Parlimen Pandan itu hanya akan menyebabkan hubungan kedua-dua parti menjadi semakin parah dan tidak mustahil bakal berakhir.

Menurutnya, tuduhan demi tuduhan yang dilakukan Rafizi termasuk mendakwa kepimpinan parti itu menerima dana daripada 1Malaysia Development Berhad (1MDB) adalah tidak berasas sama sekali.

“Bagi kita tuduhan Rafizi itu tidak perlu diberikan perhatian serius memandangkan rekod beliau selama ini membabitkan pelbagai pendedahan semuanya tidak betul termasuk membabitkan isu cincin isteri Perdana Menteri,” katanya.

Rafizi sebelum ini mendakwa mempunyai bukti dan maklumat mengenai terdapat individu yang rapat dengan PAS menerima dana daripada 1MDB.

Mengulas lanjut, Mohd. Amar yang juga Timbalan Menteri Besar Kelantan berkata, Rafizi sepatutnya memberi tumpuan mengenai pendedahan penulis blog Raja Petra Kamarudin sebelum ini bahawa PKR menerima dana daripada individu tertentu.

Katanya, PKR sepatutnya mengambil tindakan saman terhadap Raja Petra sekiranya pendedahan itu tidak benar dan bukan cuba mengalih perhatian dengan menyerang PAS.

“Selama ini PKR menekan PAS dalam isu dana RM90 juta, minta kita saman Sarawak Report dan sebagainya. Bagi saya pendedahan Raja Petra itu lebih serius, mengapa PKR tidak saman.

“Bagi saya sekiranya PKR hanya menafikan perkara tersebut, apa yang didedahkan Raja Petra itu adalah benar,” katanya.
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment