PPBM: DATO ABDUL RAHMAN MOHD NOOR GHAIRAH SEBAR FITNAH NAJIB TAK HABIS BELAJAR

Parti Pribumi Bersatu, Dato 'Abdul Rahman Mohd Noor mengeluarkan video yang menyatakan beliau mahu bertanding di Pekan menentang PM Najib. Walaupun beliau menyatakan bahawa beliau pesara miskin, ia tidak bermakna beliau boleh mengeluarkan video terbabit. 

Kini Dato 'Abdul Rahman merupakan ahli lembaga pengarah untuk Daim PECD Bhd (Peremba) sejak 2008 dan jelas disitu bahawa dalam jangka masa yang panjang Mahathir dan Daim bersekutu.

Selain daripada mengulangi pembohongan yang Mahathir biasa lakukan, perkara yang mengganggu mengenai video tersebut ialah beliau mendakwa bahawa beliau berada di UK pada masa itu dan Perdana Menteri Najib tidak menduduki peperiksaan akhir di University of Nottingham.

Ini jelas menunjukan bahawa mereka mempunyai niat jahat menyatakan Najib tidak menerima ijazah daripada Universiti. Walau bagaimanapun, pemeriksaan secara langsung dengan Universiti dan laman web sebenar Nottingham adalah seperti berikut:

Perdana Menteri menamatkan pengajian dalam bidang Ekonomi Perindustrian dari Universiti Nottingham pada tahun 1974 dan telah aktif dalam bidang politik di Malaysia lebih daripada 30 tahun."Profesor David Greenaway, Naib Canselor Universiti Nottingham menyatakan bahawa beliau amat gembira bahawa lulusan Universiti Nottingham telah memegang kedudukan jawatan yang penting di Malaysia. Pihak Universiti mempunyai sejarah yang baik kerana dapat bekerjasama rapat dengan Malaysia - dua bekas Kings juga adalah bekas graduan Nottingham, dan kami universiti British yang pertama telah menubuhkan kampus di negara ini.

Profesor Ian Pashby, Naib Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif The University of Nottingham Kampus Malaysia, menyatakan bahawa 'Seluruh Komuniti UNMC sangat berbangga dengan graduan sendiri yang telah berjaya menjadi Perdana Menteri keenam Malaysia. Ini jelas menunjukkan bahawa ahli Pribumi, Dato' Abdul Rahman Mohd Noor adalah berniat jahat dan SALAH.

Penganalisis politik Lim Sian See menegaskan dakwaan yang dikeluarkan oleh Abdul Rahman adalah fitnah memburukkan imej Perdana Menteri. Kalau bukan fitnah bukan Pakatan namanya, dan satu lagi fitnah dan tuduhan yang berniat jahat daripada Mahathir dan orang-orangnya sekali didedahkan.

Kalau Datuk Abdul Rahman Mohd Noor terlalu sibuk menjaga tepi kain latar pendidikan Najib, di sini ingin bertanya Datuk Abdul Rahman graduan dari universiti mana? Sebab sebelum ini Datuk Abdul Rahman mendakwa beliau tamat pengajian dari Universiti Malaya pada 1972, sedangkan Universiti Malaya belum wujud lagi di Malaysia atau di mana-mana dunia, atau Abdul Rahman sendiri ada menubuhkan universiti sendiri khas untuk beliau melanjutkan pelajaran?
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment