KIT SIANG TUDUH RAHMAN DAHLAN PENYEBAB DAP BERMASALAH

Lim Sian See, Facebook Lim Sian See, 30 Mac 2017
Dalam rungutan yang berlarutan selama hampir 3 minggu sekarang, Uncle Lim Kit Siang terus berang terhadap Pengarah Komunikasi Strategik BN Abdul Rahman Dahlan.
Nampaknya seolah-olah Uncle Lim percaya bahawa Rahman adalah dalang utama di sebalik semua masalah yang DAP sedang hadapi hari ini – ahli keluar parti secara beramai-ramai, anak lelakinya di bawah tuduhan rasuah, hilang sokongan orang Cina, mendedahkan putar-belit Anthony Loke dan orang DAP dalam menyokong PAS dan hudud sebelum ini.
Sekali lagi, Uncle Lim Kit Siang mudah lupa bahawa beratus-ratus ahli-ahli DAP dan beberapa wakil yang dipilih telah keluar DAP baru-baru ini dengan memetik hilang keyakinan terhadap kepimpinan parti.
Beliau terus menafikan bahawa terdapat ahli-ahli akar umbi dan pemimpin DAP yang mahukan perubahan dalam kepimpinan.
Beliau menulis hari ini:
“Sebagai contoh, saya memberitahunya bahawa beliau tidak patut mensabotaj sebarang usaha oleh ahli akar umbi dan pemimpin DAP yang didakwa mahu perubahan kepimpinan parti DAP dan mahu saya untuk bersara daripada politik, kerana ini adalah apa yang beliau lakukan apabila beliau memperjuangkan secara terbuka tujuan mereka – tetapi semua tuduhan-tuduhan ini sudah tentu merupakan sebahagian daripada imaginasi beliau!”
Saya tidak pernah melihat orang tua ini menjadi begitu berang untuk begitu lama mengenai isu yang sama.

Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment