Tak dijemput, PAN dakwa PAS cuba memecahbelah pembangkang...Khalid Samad Memang Kaki Auta

 PAS tidak ada usaha untuk menyatukan pembangkang sebaliknya lebih cenderung untuk melihat semua parti pembangkang berpecah, kata Pengarah Komunikasi Parti Amanah Negara (PAN), Khalid Abdul Samad.

Ia ekoran PAS tidak menjemput PAN untuk menyertai program malam ini, dan jemputan tersebut hanya dibuat kepada PKR dan PPBM sahaja.

“Tidak. Kami tidak dapat jemputan, PAN bukan dalam DNA PAS untuk menjemput.

“Mereka ingin pembangkang berpecah bukan bersatu,” katanya kepada BNBBC.my portal.

Malam ini, Presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dan Presiden PPBM Tan Sri Muhyiddin Yassin akan berkongsi pentas dengan Timbalan Presiden PAS Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man pada “Ceramah Mega Rakyat” anjuran PAS Selangor di Paya Jaras.

Setiausaha PAS Selangor, Khairuddin Othman dilaporkan berkata, pihaknya sengaja tidak menjemput PAN dan DAP kerana parti itu tidak ada hubungan dengan mereka, walaupun kedua-duanya dianggap sekutu PKR dan PPBM.

Sebelum ini, PAS turut menegaskan yang parti Islam itu tidak mahu ada sebarang kaitan dengan PAN yang telah mengkhiabati parti tersebut serta DAP yang sering mengkudakan PAS dalam banyak perkara ketika dalam gabungan Pakatan Rakyat.
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment