Zuraida Tolak Permohonan Maaf Jamal....Kalau Ia Berkuasa Macam Inilah Parahhhh

KUALA LUMPUR: Ketua Wanita PKR, Zuraida Kamaruddin enggan menerima permohonan maaf berbaur sinis yang dikemukakan Datuk Seri Jamal Yunos.

Ahli Parlimen Ampang itu berkata, Jamal mempunyai tempoh sehingga petang Rabu untuk membuat permohonan maaf secara terbuka jika tidak mahu tindakan undang-undang diambil terhadap beliau.

Jamal sebelum ini mendakwa Zuraida mengarahkan penyokong Bersih untuk menumbuk dirinya semasa pergelutan antara penyokong Baju Merah dan Bersih di sebuah pusat membeli-belah di sini Ahad lalu.

"Saya fikir ini adalah sikap seseorang yang tidak bertamadun. Bahasa yang dia gunakan hanya menunjukkan bagaimana Datuk Seri ini kurang berpendidikan," katanya kepada pemberita di Parlimen pada Selasa.

"Jika dia tidak memohon maaf secara terbuka sebagaimana yang saya tuntut, kami akan memfailkan saman terhadapnya pagi Khamis," kata Zuraida.

Terdahulu, Jamal secara sinis memohon maaf kepada Zuraida selepas pemimpin PKR itu memberi kata dua kepadanya.

"Terima kasih YB Zuraida kerana mengingatkan saya (mengenai permohonan maaf). Saya di sini ingin memohon maaf kepada YB Zuraida kerana saya terpaksa 'menyelak kain' beliau. Saya nak lihat ada kudis di kakinya, ada kurap tak di pahanya, ada tak kudis-kudis yang lain di telapak kaki beliau.

"Jadi saya memohon maaf kerana terpaksa 'menyelak kain' beliau supaya kudis-kudis tersebut tidak berjangkit kepada rakyat Selangor,"  katanya pada sidang akhbar di Ampang, Selasa.

Zuraida berkata penggunaan kata-kata Jamal menunjukkan permohonan maafnya tidak ikhlas.
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment