Penyumbang Dana Malaysiakini dan Bersih Tumpas di Amerika Syarikat

George Soros, billionaire yang sedang berusaha menjatuhkan kerajaan Barisan Nasional di Malaysia melalui sumbangan kepada Malaysiakini.com dan beberapa NGO pembangkang termasuk Bersih, menerima tamparan hebat berikutan kekalahan calon tajaannya di Amerika Syarikat Hillary Clinton.

Soros manipulator matawang dunia merupakan penyumbang utama dana kempen Clinton sebanyak USD 25 juta. Ini sekaligus menimbulkan tanda tanya di kalangan rakyat Amerika Syarikat sama ada tangan Clinton akan terikat kepada Soros dalam membuat keputusan jika dipilih sebagai Presiden.

Kekalahan Clinton juga boleh menjejaskan harapan pembangkang di Malaysia untuk mendapat sokongan Amerika Syarikat. Beberapa NGO pembangkang dan portal Malaysiakini diketahui menerima dana dari George Soros. Soros merupakan penyokong kuat Clinton.

Sekiranya Clinton menang tidak mustahil Soros akan menggunakan Presiden US bagi memenuhi agenda beliau di Asia Tenggara termasuk Malaysia.
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment