Kerjasama PPBM-Pakatan takkan berhasil : Ismail Sabri

Kerjasama antara Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) dengan Pakatan Harapan (PH) tidak akan berjaya kerana masing-masing mempunyai prinsip perjuangan dan agenda berbeza, kata anggota Majlis Tertinggi UMNO Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Beliau berkata parti baharu itu akan menghadapi masalah dalam soal pengagihan kerusi bagi pilihan raya umum kerana tentunya parti pembangkang yang lain sukar melepaskan kerusi mereka.

“Bukan senang bagi mereka nak bersatu sebab setiap parti ada agenda tersendiri. Mungkin mereka tidur sebantal tapi mimpi lain-lain,” katanya kepada pemberita selepas melancarkan jentera pilihan raya UMNO dan Jabatan Kemajuan Masyarakat bagi Parlimen Kuala Selangor pada Ahad.

Pengerusi PPBM Tun Dr Mahathir Mohamad dilaporkan berkata parti itu berhasrat menyertai Pakatan Harapan yang kini merangkumi DAP, PKR dan Parti Amanah Negara.

Dalam perkembangan lain, Ismail Sabri yang juga Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah berkata Selangor bakal mempunyai Pusat Transformasi Luar Bandar (RTC) pertama di bangunan Wisma Peladang, Sungai Buloh, Kuala Selangor.

Anggota Parlimen Kuala Selangor Datuk Seri Irmohizam Ibrahim pula berkata RTC itu dijangka beroperasi menjelang Jun tahun hadapan.
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment