GERAMM MARAH !!!!! NETIZEN BENGANG SIKAP BIADAP DUA INDIVIDU TERHADAP PENGUATKUASA WANITA

KELAKUAN BIADAP DUA INDIVIDU TERHADAP PENGUATKUASA WANITA TIMBULKAN KEMARAHAN NETIZEN

Satu rakaman video menunjukkan dua individu cuba menganggu tugas seorang penguatkuasa PBT dari melakukan tugas. Dalam rakaman tersebut individu wanita telah menghalang penguatkuasa dengan memegang pakaian seragam dan meminta nama penuh penguatkuasa tersebut manakala seorang lagi individu lelaki cuba mengambil foto.

Dalam rakaman tersebut jelas sekali penguatkuasa itu di halang dan individu lelaki seakan memeluk penguatkuasa wanita dari belakang dan hadapan bagi mengambil rakaman foto. Adakah individu itu kebal dari undang undang kerana menghalang tugas penjawat awam?

Tidak dapat dipastikan samada penguatkuasa tersebut melakukan laporan polis atau tidak kejadian yang menimpanya ketika menjalankan tugas. Jelas sekali  segelintir masyarakat kini sudah hilang nilai nilai budi bahasa dan tidak menghormati tugas penjawat awam selain cuba berlagak seolah mereka 'bebas' melakukan apa sahaja atas nama 'kebebasan bersuara'.
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment