BERSIH HURU HARA 5.0 - MAHATHIR MAKIN SASAU UNTUK JADIKAN MUKHRIZ SEBAGAI PM

BERSIH sekali lagi gagal menumpukan mobilisasi rakyat untuk berjuang melawan kezaliman.

19 November 2016 telah menyaksikan buat kali kedua seorang bekas ahli politik tua turun ke jalanan menyertai demonstrasi aman di Kuala Lumpur. Tun Dr Mahatir, yang satu masa dahulu pernah mengecam keras para peserta demonstran, kini telah berpusing 360 darjah dengan menyokong BERSIH 5 serta telah meng'hijack' BERSIH 5 pada saat-saat akhir dengan hadir bersama Tan Sri Muhyidin dan Yb Mukhriz untuk berceramah di atas pacuan empat roda yang dipandu orang-orangnya.

Tun M yang pada awalnya telah terbang ke Sudan, namun di saat-saat akhir kembali ke Kuala Lumpur dengan penerbangan peribadinya bagi menyertai perhimpunan BERSIH 5. Sekitar jam 3 petang, Tun M dilihat telah tiba di perkarangan jalan utama di hadapan KLCC bersama rombongannya. Tun yang turut hadir bersama isteri, Tun Dr Siti Hasmah, telah dijemput naik ke atas pacuan empat roda dan berceramah dihadapan rakyat yang hadir di satu sudut lain - dimana satu sudut lagi adalah pentas utama BERSIH 5 yang dianjurkan oleh Maria Chin dan Datuk Ambiga.

Saya yang ketika itu berada di tengah-tengah traffic light antara Jalan P Ramlee dan Jalan Ampang, sedang duduk berehat seketika sambil memerhati kawasan sekeliling. Terdapat satu kumpulan baju hitam dari kalangan anak muda yang saya percaya mereka adalah anak-anak baiah Ayah Cik Tun yang menyokong BERSIH 5 dan bertentangan dengan anak-anak baiah Pak Long Gun yang menyokong Merah 2.0 yang ketika ini telahpun bersurai dari Padang Merbok.

Baca Sumber Kat SINI
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment