PEMIMPIN DAP PERTAHAN PERMATA YANG DINAUNGI ROSMAH

Inilah dia yang dikatakan politik matang tahu apa yang terbaik buat rakyat..ADUN DAP Selangor menyokong Program Permata Negara yang dinaungi Rosmah Mansor...

Tidak seperti orang melayu kita yang mengutuk membuta tuli...tidak hairan jika ramai melayu dalam pembangkang semua bodoh...!!!

Dengan tidak disangka-sangka, Program Permata Negara (PERMATA) yang dinaungi isteri perdana menteri Rosmah Mansor mendapat pembelaan seorang anggota dewan undangan negeri (ADUN) DAP Selangor.

Yeo Bee Yin, wakil Damansara Utama, berkata statistik membuktikan pelaburan kerajaan dalam penjagaan dan pendidikan awal kanak-kanak (ECCE) memberi manfaaat kepada pembayar cukai.

Ia, katanya mengurangkan kos kebajikan sosial, menurunkan jenayah, menambah hasil negara dan memperoleh pulangan tertinggi dalam pembangunan sumber manusia.

“Justeru, sebarang usaha kerajaan membangunkan ECCE, termasuk PERMATA, tidak harus ditolak terus hanya kerana orang yang mendukungnya tidak disenangi,” kata Yeo.

PERMATA bagaimanapun dibuang daripada senarai selepas penganjur dipersoal media berkaitan sumber dananya, menurut jurucakap badan itu Isnin lalu.

Anugerah itu ditangguh ke tahun depan.

Bagaimanapun Jabatan Perdana Menteri berkata Rosmah dan PERMATA menolaknya kerana enggan terganggu daripada tugas membangunkan kanak-kanak di Malaysia.

Yeo bagaimanapun kemudian menulis di Twitter meminta orang ramai membaca kenyataan penuh beliau berkaitan perkara itu.

“Pertahan pelaburan dalam penjagaan dan pendidikan awal (ECCE) tidak sama dengan pertahan Rosmah,” tulisnya.
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment