Pembangkang Sentiasa Dakwa Akan Ambil Alih Negeri Dikuasai BN - Khaled Nordin

JOHOR BARU: Semua parti pembangkang sentiasa mengeluarkan dakwaan bahawa mereka akan mengambil alih negeri yang dikuasai Barisan Nasional (BN) setiap kali pilihan raya umum (PRU).

Menteri Besar Johor, Datuk Mohamed Khaled Nordin berkata dakwaan sedemikian semata-mata untuk menenangkan penyokong mereka dan menunjukkan kepada rakyat bahawa parti pembangkang amat kukuh.

Beliau diminta mengulas mengenai kenyataan yang dikeluarkan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Pribumi) bahawa parti itu akan mengambil alih kerajaan pada PRU yang akan datang.

Pengerusi Pribumi, Tun Dr Mahathir Mohamad dalam ceramahnya di Muar pada petang Jumaat berkata parti itu akan mengambil alih kerajaan Johor.

"Kami akan melawan semula dan memastikan Barisan dan Umno kekal berkuasa di Johor," kata Mohamed Khaled.

Beliau berkata rakyat Johor akan melihat rekod cemerlang kerajaan negeri dalam menguruskan Johor dan semua janji yang dibuat pada pilihan raya umum yang lalu telah ditunaikan.

"Kita bukan retorik dan semua rakyat di Johor boleh melihat sendiri pencapaian kita setakat ini," kata Mohamed Khaled.
Share on Google Plus

About Melayu Berwawasan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Post a Comment